Live Finland Fi » MATKAILUINFO » Helsingin Paikallisliikenne
  • Paikallisliikenne, LiveFinland, Helsinki

Helsingin Paikallisliikenne

 

Helsingissä on helppo liikkua joukkoliikennevälineillä. Pääkaupungissa kulkevat metro, raitiovaunut, linja-autot, paikallisjunat sekä Suomenlinnan lautta. Kertalipun voi ostaa käteisellä (2,80 €), ja se on voimassa 60 minuuttia kaikissa kulkuneuvoissa Helsingin alueella, lähijunat mukaan luettuna. Lippuja voi ostaa kuljettajalta, lippuautomaateilta pysäkeillä ja metroasemilla sekä SMS-lippuna kännykällä.

Seutulippu maksaa 4,50 € ja se on voimassa 90 minuuttia kaikissa liikennevälineissä Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa.

1-7 päivän kausikorteilla voi matkustaa joukkoliikenteessä rajattomasti tietyn mittaisen ajan. Kortti on voimassa ensimmäisestä käyttökerrasta alkaen. Kausikortin voi hankkia HKL:n ja Helsinki Infon toimipisteistä.

Matkan suunnittelussa matkustajan ykkösapulainen on HSL:n Reittiopas-palvelu. Reittioppaasta löytyvät joukkoliikenteen aikataulut, reitit ja kartat. Palvelu on hyödyllinen myös polkupyöräilijöille ja jalankulkijoille. 

Helsinki-kortti toimii matkailijoille Helsingissä. Korttia käyttämällä voi liikkua Helsingin joukoliikenteessä rajattomasti 1-3 päivän ajan. Lisäksi kortti tarjoaa vapaan pääsyn muutamaan museoon sekä muita etuja. Kortin hinta on 38-58 €. Lisätietoja kortista löytyy osoitteesta: www.helsinkiexpert.com/helsinki-kortti

Ohjeita joukkoliikenteen käyttäjälle


- Liikennevälineeseen noustessa voimassa oleva matkalippu täytyy näyttää kuljettajalle (nouse kyytiin etuovesta!), ja matkakortti on näytettävä kortinlukijalle. Metroasemilla kortinlukijat sijaitsevat liukuportaiden yläpäässä.
- Alle 7-vuotiaat lapset voivat matkustaa ilmaiseksi, lastenlippuja on myynnissä 7-16-vuotiaille lapsille ja aikuisten lippu on yli 16-vuotiaille.
- Matkustajat lastenrattaiden kanssa (kyydissä 0–6-vuotias lapsi) saavat matkustaa joukkoliikennevälineissä ilman lippua. Liikennevälineissä on olemassa vaunuille tarkotettu paikka.
- Lemmikkieläimiä voi kuljettaa mukanaan maksutta.
- Polkupyöriä voi kuljettaa mukanaan maksutta Helsingin lähijunissa ja metrossa. Suomenlinnan lautalla polkupyörän kuljettaminen on maksullista. Polkupyöriä ei saa kuljettaa busseissa eikä raitiovaunuissa.
- Busseissa ja raitiovaunuissa ovet ovat automaattiset ja aukeavat nappia painamalla.

Pysäkönti Helsingin alueella


Helsingissä pysäköinti on maksullista arkipäivisin 9-21, keskustassa pysäköinti on maksullista myös lauantaisin 9-18. Pysäköinnin voi maksaa parkkiautomaatilla, kannattaa varautua kolikoilla. Helsingissä pysäköintisakko on 60 €, kaupungin keskustassa se on 80 €.

  

Hyödylliset linkit

Reittiopas
www.reittiopas.fi

HSL
www.hsl.fi

Helsinki-kortti
www.helsinkiexpert.com/helsinki-kortti

Pysäköinti Helsingissä
www.hel.fi/hki/HKR/fi/Pys_k_inti